Aromagården

Välkommen

Så här går en aromabehandling till

Innan du kommer på ditt första besök fyller du i en kort hälsodeklaration om din fysiska och psykiska hälsa. Utifrån detta väljer jag sedan ut lämpliga oljor för just din behandling.

Det viktigaste är vad du själv vill uppnå och vad syftet med ditt besök hos mig är. Ibland är det helt enkelt bara en stunds avkoppling, vilket är oerhört välgörande för en stressad kropp!

Kläder (ej underbyxor) och eventuella smycken får du ta av. Du blir sedan insvept i handdukar och täcke på massagebritsen. Handdukar viks bort på ett kroppsparti i taget och de underbara och helande oljorna masseras lugnt och varsamt in i huden.

En underbar och rogivande upplevelse!

 

VIKTIGT! För optimalt resultat av behandlingen:

  • Kom gärna osminkad (mascara går bra) och oparfymerad till aromabehandlingen. Detta för att parfymdofter kan “krocka” skarpt med de eteriska och naturliga essenserna.
  • Det är bra om du duschat innan behandlingen. Oljorna är av exklusiv kvalitet och i allra högsta grad terapeutiska. De är en väsentlig del i aromabehandlingen. Du ska därför helst inte duscha förrän dagen efter behandlingen. Oljorna får då möjlighet att verka och göra sitt “jobb” under resten av dagen och natten.
  • Drick mycket vatten efteråt. På så sätt hjälper du din kropp att bli av med de slaggprodukter som frigörs under behandlingen.

Hur ofta?
Detta är högst individuellt och beror så klart på vad du vill uppnå själv.

  • Handlar det om att förebygga problem och underhålla sin hälsa kan en gång i månaden vara bra.
  • Söker du mig för ett akut eller specifikt problem kan en gång i veckan eller varannan vecka behövas under en tid för att vi ska uppnå resultat.
  • Kommer du för att få en stunds avkoppling då och då är det naturligtvis helt upp till dig själv att känna efter vad som är lagom.

Viktigt att poängtera är att aromaterapi aldrig ersätter läkarvård när sådan behövs. Däremot fungerar aromaterapi som ett utmärkt komplement och kan ofta leda till ett snabbare tillfrisknande i kombination med den traditionella vården.

Effekten av massage och terapeutisk beröring är välutforskad och väldokumenterad. Tankar och känslor åtföljs alltid av biokemiska reaktioner i kroppen och påverkar på så sätt direkt vår fysiska hälsa.

Människan hänger ihop på alla plan, fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Det är oerhört viktigt att se till helheten i vår strävan efter hälsa, harmoni och balans. 

Upp